Somatic Experience® hjælper dig videre efter chokket

​Somatic Experience® er en skånsom terapeutisk metode, hvor der arbejdes med chok og traumer. Somatic Experience® er udviklet af Peter Levine, som er medicinsk biofysiker, psykolog og forfatter til en lang rækker bøger - herunder Væk Tigeren.

Når du udsættes for chok, forekommer der en naturlig højaktivering af nervesystemet, som udløser en reaktion - blandt andet at kæmpe, flygte eller fryse. Hvis du udsættes for en fare, som er for overvældende til kamp eller flugt, fryser du i stedet. Dette kan Somatic Experience® hjælpe med.

Chok kan forekomme ved for eksempel:

  • fald
  • operationer
  • ulykker
  • vold
  • seksuelle overgreb
  • voldsom afvisning, f.eks. fyring, mobning eller skilsmisse
  • relationstraumer, dvs. i kontakten til mennesker, som står os nær

Få terapi til nervesystemet gennem Somatic Experience®

​Hvorvidt et chok bliver til et traume, afhænger af, hvordan du kommer videre efter et frys. Hvis ikke kroppens naturlige chok-cyklus fuldendes, risikerer du, at det bliver siddende i nervesystemet.

Udsættes du i de følgende år for en lignende situation, som kroppen opfatter som farlig, kan du derfor opleve at blive angst, handlingslammet, aggressiv eller trist - selv om du er i sikkerhed.

​Får du ikke bearbejdet et traume, risikerer du altså at udvikle stress, angst, depression og PTSD.

Under Somatic Experience® terapien arbejder vi med nervesystemet. Kroppen får i eget tempo lov til at gøre sine reaktioner færdige, så nervesystemet kan genfinde sin naturlige balance.

Kontakt os i dag og få hjælp

Det er aldrig for sent at bearbejde et traume. Derfor kan du altid komme til AFEL Psykoterapi, hvis du har brug for Somatic Experience® til at komme videre. Vi befinder os i Odense C på Fyn. 

Kontakt os på telefon 31 12 58 70 eller skriv til os her hvis du har brug for hjælp til at komme over dit chok. Vi hjælper dig igennem ved hjælp af ​Somatic Experience®. Du kan også skrive til os på e-mail afel@live.dk

Skriv til os her​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmaoplysninger

Rotenbergs

Vestergade 90, 1. sal, 

Boligpassagen

5000 Odense C

CVR: 30636996

Kontakt os

Telefon: 31 12 58 70

E-mail: afel@live.dk